TJEN PENGE TIL KLASSEKASSEN & STØT KAMPEN MOD MADSPIL

TJEN PENGE TIL KLASSEKASSEN & STØT KAMPEN MOD MADSPIL

Støt et godt formål og tjen penge til klassekassen

Du kan nu bestille landets ærligste æblemost direkte til skolen, og sælge videre med en fortjeneste der går til klassekassen. 

Hos Hjælpen tilbyder vi billige storkøbsordre af vores populære Mostboks til hele landets skoleklasser. 

Samtidig hjælper din ordre med at reducere madspild, fremme lokale initiativer og opretholde en miljøvenlig produktion. 

Hjælpen.dk samarbejder med skoler, der gerne vil gøre noget godt for deres elever. Men også noget godt for lokalsamfundet, miljøet og Danmarks fremtidige fødevareproduktion.

Eleverne lærer god købmandsskik og er med til at støtte kampen mod madspild

Vores æblemost er et iskoldt alternativ til kaffe, sodavand og andre læskende drikke. 

Eleverne kan derfor byde sine forældre, bedsteforældre, onkel, tante eller hvem der nu står dem nært, på en forfriskende forandring, der ligesom kaffen giver energi til dagens gøremål. Vi oplever, at vores æblemost ofte nydes som et saftigt alternativ til bl.a. kaffe, te og sodavand. 

Med Hjælpens skoleordning kan du som klasselærer f.eks. bestille 1/1 palle af 72 stk. Mostbokse til en pris af 160 kr./kasse, og først afregne når eleverne har solgt pallen.

Den normale pris på Mostboksen er 219 kr. pr. stk., så hvis eleverne kan sælge Mostboksene til 220 kr. pr. stk. er der en fortjeneste til klassekassen på 4.320 kr.

En klasse med 24 elever skal sælge 3 stk. Mostbokse pr. person, så er hele pallen afsat. Det kan så gentages 2-4 gange om året, og give en god indtjening til oplevelser med klassen, samt en god forståelse for købmandsskik.

Vores Mostboks har en 12 mdr. holdbarhed som uåbnet, og du kan se holdbarhedsdatoen på produktsiden. Når du åbner en boks, kan den stå på køl i 2 uger. 

Sådan bestiller du

Bestilling kan kun foretages af en klasselærer, en forælder fra forældrerådet eller klassens kasserer.

Bestilling foregår ved at sende en mail til:

Kontakt@hjaelpen.com

Som indeholder:

  • Dit navn
  • Din “titel” (forældre, klasselærer eller kasserer)
  • Hvilke skole/klasse du bestiller til
  • Adresse på skolen
  • Hvad du vil bestille

Herefter får du tilsendt bestillingen, og en regning som der er 14 dages betalingsfrist på.

Mostboksen

1/4 palle – 15 stk. af 190 kr.

Totalpris: 2.830 kr. 

Mostboksen

1/2 palle – 36 stk. af 175 kr.

Totalpris: 6.300 kr.

Mostboksen

1/1 palle – 72 stk. af 160 kr.

Totalpris: 11.520 kr. 

Hver kasse Mostboks indeholder 3x3 liter ufiltreret friskpresset æblemost fra den fynske frugtavler Flemming Villebro.

Det, der gør Mostboksen helt speciel er, at æblerne til denne most oprindelig er avlet til at ligge som friske æbler på hylderne i supermarkederne. Men forbrugerne spiser så meget med øjnene, at de kun godtager de “flotteste” æbler. Derfor bliver alle de æbler som er for små, for store, for kantede, har en bule i skrællen eller tilsvarende, i stedet lavet til den mest udsøgte æblemost, fremfor at ende som madspild. En æblemost der er sødere og har mere frugtsmag end du er vant til. Men til en pris, der er nede på samme niveau, som helt almindelig most.

Mostboks holdbarhed:
Uåbnet: til sept. 2022
Åbnet: 2 uger i køleskabet

Levering direkte til skolen: Normalt 1-3 hverdage, altid fri fragt.

Susanne 7 september

Har netop modtaget første køb. Mosten smager frisk og lækker, god smag. Tror de forsvinder hurtigt 🙂

Brian Dixen

Dejlig most. Faktisk den bedste juice vi har smagt!! Vi drikker ikke anden juice end mosten fra jer nu!!

Merete Winther  

Jeg har købt flere gange, både til mig selv og min vokse søn, og jeg bliver ved, til der ikke er flere. Det er en utrolig velsmagende most, sådan burde enhver æblemost smage.

En æbleplantage, et uvejr og en ny plan

Der var engang en æbleplantage, der blev ramt af et frygteligt uvejr…

Det var sådan vores eventyr startede. Med et haglvejr, der skulle vise sig at være begyndelsen på en ny retning i vores råvareproduktion.

På en lunefuld augustnat i 2020 kunne Flemming Villebro stå fra sit soveværelse og overvære årets æblehøst blive godt og grundigt mørbanket af kæmpe hagl på mindre end 10 minutter. Ingen supermarkeder ville modtage de næsten 1,2 millioner kg æbler, som nu var mærket, bulet og grimme. Men uspiselige? Nej. Mindre saftige? Nej. Lavere kvalitet? Overhovedet ikke. Hvorfor skulle forbrugerne så snydes, bare fordi æblerne ikke bestod detailhandlens skønhedskonkurrence?

Flemming gik i gang med at lave æblemost. Det kunne ikke passe, at så mange udsøgte kvalitetsæbler skulle gå til spilde, når de i teorien intet fejlede. Det skulle vise sig at være en god plan. Den søde og kraftige most blev så populær, at Flemming næsten ikke kunne følge med. Alt sammen takket være de æbler, der nær var gået tabt på grund af deres udseende.

Efterspørgslen var massiv, og det gav Flemming en idé. Måske kunne denne løsning være permanent. Måske skulle han hjælpe andre frugtplantager og råvareproducenter i fremtiden, som ender i samme knibe som ham.

Det blev starten på Hjælpen. En organisation, der hjælper danske råvareproducenter med at afsætte deres uperfekte afgrøder, så de ikke går til madspild. Overskudsprodukterne, som lander hos Hjælpen, er alle udsøgte råvarer, der bare ser lidt anderledes ud. Slutproduktet afspejler kun den gode smag, og udseendet betyder heldigvis ingenting.

Sådan blev en historie om en katastrofe til en historie om fællesskab, samarbejde og bæredygtighed, der bliver ved med at udvikle sig. Her et år senere, har vi reddet mere end 1.2 mio. kg. æbler fra at ende som madspild. Vi fortsætter kampen, og nu er missionen at ingen danske råvarer skal ende som madspild pga. udseende.